Potpisan sporazum

Jučer, 24.05.2022. se u Židovskoj općini Zagreb potpisao Sporazum o suradnji u organizaciji i provedbi programa obrazovanja o Holokaustu između Židovske općine Zagreb (Šoa akademije ) zatupane po dr.sc. Ognjenu Krausu i Agencije za odgoj  i obrazovanje Republike Hrvatske zastupane po ravnateljici dr.sc. Dubravki Brezak Stamać.

Cilj sporazuma je proširiti mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja učitelja i nastavnika u Republici Hrvatskoj u području poučavanja o Holokaustu.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali i Staša Skenžić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH kao i Sanja Zoričić Tabaković voditeljica Šoa Akademije i Predstavnik židovske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Prvi seminar nakon potpisivanja sporazuma u sklopu Šoa Akademije namijenjen je za 25 stipendista  Ministarstva koje čine učitelji predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnici društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišni profesori i stručnjaci koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj. Oni će ići na edukaciju u Yad Vashem, dok će na seminaru Šoa Akademije imati priliku saznati i naučiti dio povijesti o Holokaustu i drugih oblika nasilja i netolerancije na prostorima NDH.